יקב רמת הגולן. קצרין 2102. מהפכן או ריאקציונר. החל משנת 1990 משחרר יקב רמת הגולן מהדורה של ירדן קצרין. סדרה מצומצמת ואקסלוסיבית שמבוססת על בצירים יוצאי דופן. ( זה מתוך האני מאמין של היינן ויקטור שונפלד ) השאלה הראשונה שמתבקשת היא מה זה בציר יוצא דופן. מי מחליט. היינן, המנכלי"ת, אנשי השיווק, מנהל הבנק? מי מחליט. כי מבחינת יקב רמת הגולן בציר 2012 הוא בציר יוצא דופן כי ייצרו בו את קצרין 2012. אבל גם 2011 היא שנת בציר יוצאת דופן כי גם בשנה הזו ייצרו את קצרין 2011 כאמור יוצא הדופן. שנת 2011 התאפיינה בחורף שהגיע מאוחר. תחילתו הייתה חמה ויבשה, ואחריה הגיעו חודשים מרץ- יוני שהתאפיינו בטמפרטורות נמוכות בהשוואה לממוצע השנתי של העשור האחרון, וחלקם גם מהממוצע השנתי של שלושים השנים האחרונות!! שנת 2012 התאפיינה במזג אויר חם מהממוצע הרב שנתי בכ 1-1.5 מעלות צלזיוס וזה היה אחד הקיצים החמים שחווינו בשנים האחרונות. האם מישהו מסוגל להבחין ביין " קר " לעומת 12 שהייתה זו שנה חמה יחסית. הקרירות צריכה לבוא בעיקר בחמיצות. לכאורה שתי שנים הפוכות לחלוטין מבחינת טמפרטורה וליקב רמת הגולן אז איך הם התאימו בול לפילוסופיה. האם יינות בורדו הגדולים היו סובלים שערורייה שכזו, (אחוזות בבורדו עושות גראן וין מדי שנה, אולי בפרופורציות משתנות ע?פ הסלקציה בהתחשבות במזג האוויר. ) האם בציר יוצא דופן הוא סוג של מושג שהגיע ממוחם הקודח של אנשי יחסי הציבור ולא באמת עומדת מאחוריה איזשהו אמת או לפחות כנות מינימלית בדבר הכנת יין הדגל של היקב. הרי מיד אחרי המשפט בציר יוצא הדופן נקבל את כל המילים שכתובות פחות או יותר על התוויות של הקצרינים . הרבה פרי שחור, מתובל, מאוד סמיך, מרוכז וכבד. הפה חלק ונעים מאוד. אותם מילים שמהר מאוד הופכות לסוג של CP ולאף אחד אין זכות ערעור בנושא. א " כי זה יין יוצא דופן. ב: כי היא מאוד יקר מעל 500 ש"ח ו ג: הוא יין למבינים בלבד כפי שאוהבים לומר שם ברמת הגולן. 2011 היא גם שנת מהפך ביקב רמת הגולן, זו השנה שבא רמת הגולן הוציאו את וירוס הליפורל 3 מהארון והחליטו על נטיעות חדשות והקמת מאגר שתילים נקי מהווירוס. אף על פי שרק חלק קטן מהתירוש ב 2011 היה ללא הווירוס השתמשו בו לקצרין 11 בקצרין 12 כבר מדובר על חלק מאוד גדול ללא הווירוס . האם ניתנה הדעת על כך בקצרין 12. האם גיל הגפן כן שיחק תפקיד או ששוב יש מכבסת מילים של יח"צ. טעימת קצרין 12: שוב ספר המתכונים של שונפלד היה פתוח בדיוק בעמודים של הכנת קצרין. כן יש לנו יין בומבסטי, כבד, עמוס פרי, דחוס, יש בו את כל הפרמטרים הנכונים לעשות את טועמי היין הזה למאושרים בעיקר בגלל מחירו. שימו עליו תווית אחרת והם ייהנו פחות וימצאו שהוא לא ממש : יוצא דופן, כובש, מגניב, מדהים, מהמם, מטמטם, מטריף, מלהיב, מעורר התפעלות, מעיף, מפיל, מפלא, מפליא, מקסים, מרשים, משגע, ספקטקולרי, עוצר נשימה, פנומנלי ובקיצור (ובלי הניקוד שקשור לאייטם הבא על מילון שקד ) ובקיצור ולא ממש אפשר לשתות ממנו יותר מכוס וחצי ועל זה תבוא התשובה שלצערי שונפלד לא מהפכן אלא ריאקציונר. ויקב רמת הגולן כבר חווה מהפכה אחת רעה במיוחד כאשר עשה את הטעות עם יינות גמלא שאם עד לפני כמה שנים לא הייתה כמעט מסעדה שיינות רמת הגולן לא כיכבו בה אז היום למצוא יינות רמת הגולן בתפריטי מסעדות זה קשה ויותר ויותר ייננים ריאקציונרים מבינים מה הציבור רוצה. ספר המתכונים של רמת הגולן ראוי שייגנז הרי לא ייתכן ש 2012 שהייתה שנה טובה בסך הכל פוספסה בגלל אותו ספר שכתוב בו שאת ענבי קצרין בוצרים בבריקס 27-28 ואז מאבדים את כל הרעננות והחמיצות שברחו בגלל זה. ואם נקצר. בכל העולם שמחליטים על יין עלית שואפים לבטא טרואר של שנה ספציפית. קצרין לצערי זו ייננות ששואפת לאיפיון קבוע שנה אחר שנה . מילון שקד: בשעה טובה יעקב שקד הודיע כי " המילון האנציקלופדי למונחי יין " יצא לאור ואפשר להשיגו. המילון מיועד לכאלה שרוצים להבין יין. לדעת יין. ליהנות מיין עד למאוד! תמצאו בו הרבה למעלה מאלף מונחי יין מוגדרים מילונית ומבוארים אנציקלופדית. הרבה למעלה ממאה מונחי יין חדשים, שהיו חסרים בשפת היין העברית, ו/או הנחוצים בה, ו/או המעשירים אותה. מצד אחד אני איש של מילים. אוהב לכתוב, אוהב לקרוא גם אוהב למחוק מידי פעם. תעשיית היין הישראלית היא בעיקר מכבסת מילים משעממת. כולם מדברים באותה שפה, כולם עושים קופי פייסט על אותם דברים, יש באוויר שעמום ופיהוק גדול כשמדברים על יין ישראלי. עזבו את מה שהייננים כותבים על תוויות היין, עזבו את דפי היינן שמשרדי יחסי הציבור שולחים, עזבו את כל התחרויות שכולם מקבלים בה מדליות, עזבו את הציונים שחס וחלילה לתת ליקב ציון נכשל, עזבו את תערוכות היין המשעממות שאנשים מסתובבים בהם עם כוסות ורק חושבים איך לשתות יותר מ 80 שקלים כי זה מה שהם שילמו בכניסה. עזבו משגיחי כשרות שרלטנים, עזבו מחירים מופקעים במסעדות, עזבו שהתצרוכת לא עולה ולא תעלה עד שיבינו שצריך להשקיע בחינוך ופרסום. אז אחרי שעזבתם בא יעקב שקד ומעמיס עלינו מאות מושגים חדשים, שפה דידקטית בן יהודית, מתפלספת ומתיימרת לחנך. שקד יקרי לחנך את מי בדיוק אתה רוצה והאם המאמץ שווה? האם החינוך במונחים שאת רובם אני לא מבין יקרבו מישהו לנסות יין ? או שמה יבריחו אותו למחוזות הגולדסטאר או הזירו. איך שר קובי אוז בשירו " סתם " מרוב עשיריות לא רואים את התשע, מרוב מטאפורות לא מבינים אף שורה, מרוב פרשנות לא יודעים מה קרה פה, מרוב משפטים לא שומעים את המסר. יקנו את המילון אני משוכנע, אבל זה מזכיר לי את הספר שהפך למחזה של הצרפתי פרנסיס וובר "ארוחה עם אידיוט" עלילת המחזה עוסקת בחבורה של ידידים, בני המעמד העליון, אליטיסטים הנוהגים לערוך כל שבוע ארוחת ערב ולהזמין אליה אורח, טיפוס תמים שהוא אידיוט גמור. זהו משחק מרושע, שכן האורח אינו יודע שהוא גיבור הארוחה שהופך בידי בני החבורה ללעג. מחיר 129.90 שקל. טל. 050-4494490, או בפרטי, או במייל wineclopedy@gmail.com. בציר 2016 התחיל. קצת בקצרה מה אומרים הייננים רגע לפני הסערה. איתי בן חיים מיקב בן חיים: בציר 2016 מסתמן כבציר פיצוי לשנת 2015 והציפיות ממנו גבוהות . הענבים בכרם אחידים ואיתנים. גודל הגרגרים אחידוהצימוח יפה וחזק, גם עומסי החום מתונים והבוחל מתחיל לתפוס תאוצה. ביקב בן חיים מתכוונים להגדיל ייצור השנה שיגיע ל 65 אלף בקבוקים. ציוד חדש, צוות נדול ומרכז מבקרים שעובד חזק. הולכת להיות שנה נפלאה. גידי סיידה מיקב לוריא: יש יבולים מדהימים, גפנים מרוסנות, כמעט ולא צריך דילול תודות לזמירה כפולה שנעשו בכרמים. רק שלא יגיע גל אבק ואנחנו מסודרים. אלעד כץ מיקב קסטל. הייתה הקדמה בבוחל השנה וחודשים חמים מאוד במאי וביוני. מזג אוויר יחסית סביר וימים טובים להבשלות. לא נראה שתהיה הקדמה משמעותית בבציר כפי שחלק סברו. הלבנים מחכים לבציר. ולמרות ההתחלה החמה הכל נראה יותר מאוזן משנה שעברה. איציק כהן מיקב רמות נפתלי. השבוע בצרנו את הגוורצטימינר והסמיון ליקב טריו והכמויות דומות לשנה שעברה. יש תחושה שמועדי הבציר יוקדמו. ומקווים שלא יגיעו מכות חום. איתי להט: בצרנו מספר חלקות של ענבים לבנים בחלקות הנמוכות, והם נבצרו שבוע שבועיים מוקדם מהרגיל. הנתונים טובים, כרגע לא בטוח שהמגמה של לבצור מוקדם תמשך עבור החלקות הגבוהות יותר רמי נעמן מיקב נעמן. שנה משוגעת. גל חום בפברואר. מסמן בציר מוקדםכעשרה ימים לערך. יבול ממוצע מינוס, אשכולות בינוניים , גרגר מעט קטן, שינויים בצבע החל מוקדם מהרגיל אבל מתקדם לאט. האר תלוי בשבועיים הקרובים. עידו לוינסון מיקב רקאנטי. בקושי התחלנו ועד עכשיו בצרנו רק שני כרמים אז מוקדם להגיד לגבי כמויות. לגבי צפיות - מקווה ומצפה לאיכות טובה למרות העונה החמה (עד כה) במידה ולא יבואו שרבים רציניים ו?הפתעות? כמו סופות החול בשנה שעברה. נראה.. נקווה לטוב יורם שלום מיקב אלכסנדר: אם ימשיך כך ללא הפרעות ,,, ( טמפרטורה) הולך להיות בציר מצומצם ומרוכז ואיכותי. וללא נגיעות בערכים הכימים .( אגב מאפיין את הינות שלי ) אבל יקדים מעט . אוליביה פרתי מיקב טפרברג: נראה טוב בינתיים , שבוע הבא נבצור 400 טון אז נתחיל לראות כיוון,אנחנו בונים על 7550 טון בינתיים נראה טוב מאוד , שבוע הבא אני אהיה יותר חכם. יותם שרון: יועץ ליקבים. יש הקדמה של כמה ימים בלבנים, באזורים החמים, פחות בהר. לדעתי באדומים זה כבר ייסגר. יולי מתנהג יפה בינתיים, והלבנים שנבצרים עכשיו נראים טוב, ערכים טובים ובעיקר טעמים. לגבי אדומים, ה- Money time זה עכשיו לזנים המקדימים, ואוגוסט לקברנה. צריך לקוות לקייץ רגוע, כמו שיולי היה עד עכשיו, ויהיה יופי. הכמויות - לא יודע איך בתמונה הכללית אבל ממה שרואה יש יבולים טובים, מאוזנים. ערן כהנוב מיקב כהנוב: פחות פרי מבשנה שעברה למרות החורף הטוב יחסית. אבל החום וההבשלה המוקדמת הביאו ליבולים נמוכים בשלושים אחוזים מהשנה שעברה.
http://www.foodis.co.il/
שף אלון גונן קייטרינג אל בריו, מסעדת LA MIERER in Bastia כתב ומבקר היין של אתר אכול ושאטו ובאתר היין אדום או לבן ובעל טור בהארץ און ליין